SLATKO KISELA TURŠIJA – Grožđe i kruška u zimsku salatu

SLATKO KISELA TURŠIJA – Grožđe i kruška u zimsku salatu

Period pripreme zimnice je oduvek bila najbolji deo godine. Pored ajvara, džema, ljutenice i paradajz soka na red dolazi i priprema turišije. Šta tu može bti komplikovano i drugačije? Poređa se povrće po želji u teglu, zakiseli se i čeka pravo vreme da dospe u tanjir. Ali šta ako u slanu zimnicu dodamo jabuku, krušku i grožđe i od svega toga naravimo cvetni vrt? Onda je to Anina zimska salata. A to je spoj modernog i tradicionalnog.

Ana pored paprike, karfiola, krastavca, tikvice i šargarepe u svoju turšiju dodaje i grožđe koje se u njihovom kraju zove otelo, zatim jabuku i staru sortu kruške – oskorušu.  Nakon pranja povrća i voća kreće prava magiju u Aninoj letnjoj kuhinji – a to je rezbarenje odnosno karving povrća i voća.

Ceo prilog pogledajte na ovde:

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica