Miran kutak usred grada: U Špajzu Salaša 137 nema čega nema

Miran kutak usred grada: U Špajzu Salaša 137 nema čega nema

Ćuretina s mlincima, svinjska dimljena kolenica, domaće supe, čorbe, musake ili baklava autentična su jela koja najčešće možete probati na čuvenim vojvođanskim salašima. Međutim, u neposrednom centru Novog Sada, na Ribljoj pijaci, nalazi se mali restoran koji nam usred grada donosi mir vojvođanskih sela i obilje jela i namirnica koje su nekada bile tipične za naše podneblje.

 

Zbog izuzetnog kvaliteta hrane i pristupačnih cena, ali i jedinstvenog izgleda, Špajz Salaša 137 veoma je brzo postao jedno od omiljenih mesta lokalaca, ali i slučajnih prolaznika.

Ideja naših domaćina Ninoslave i Aleksandra Samardžije je da sve namirnice koje koriste u svojoj kuhinji budu pre svega zdrave i sveže. Pored dnevnog menija, za koji se hrana priprema na Salašu 137 u Čeneju, postali su čuveni i po svom samoposlužujućem doručku, baziranom na principu švedskog stola.

 

Domaći proizvodi - © Agromedia

U trgovini Špajza takođe mogu da se kupe i gotovi proizvodi poput ajvara, pekmeza, slatkiša, ručnih radova, rakija, likera i vina. Na odabir proizvoda koji će se naći u ovom lokalu pre svega utiče cena, koja ne sme da bude previsoka, a naravno i kvalitet samih proizvoda i njihovo pakovanje.

Okupljanje u Špajzu postalo je deo svakodnevice mnogih ljudi, od najstarijih do najmlađih. I oni koji dan ne mogu da zamisle bez svog ljubimca, u ovom lokalu su uvek dobrodošli. Od laganog ispijanja prve jutarnje kafe, preko nedeljnog samoposlužujućeg doručka i veoma ukusne ćuretine s mlincima, pa sve do nesvakidašnjeg salašarskog enterijera, Špajz Salaša 137 nam donosi mir vojvođanske ravnice u samom centru Novog Sada. Većina ostalih restorana taj duh uspe da prenese samo na enterijer, dok ga je ekipa ovog restorana prenela i na atmosferu, a pre svega na bogatu trpezu.

Špajz Salaša 137  - © Agromedia


ŠPAJZ SALAŠA 137 nalazi se na Trgu Republike, u sklopu Riblje pijace. Radno vreme je od 8 do 23 časa radnim danima, a vikendom od 8 do 24 časa. Doručak se služi subotom i nedeljom, od 9 do 13 časova.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica