Zamirisao svež hleb u Novom Sadu – Otvoren Sajam pekarstva i mlinarstva

Zamirisao svež hleb u Novom Sadu – Otvoren Sajam pekarstva i mlinarstva

Sajam pekarstva i mlinarstva, “Pekarsko-mlinarski dani” otvoren je juče u Novom Sadu i trajaće do subote 14. oktobra. Posetioci će moći da se upoznaju sa savremenom tehnologijom u ovim industrijama. 

Beskvasni hleb- © Pixabay

Na ovogodišnjem sajmu izlagači na 50 štandova prezentuju svoje proizvode. Prvi dan sajma bio je posvećen kvalitetu pšenice, brašna i pekarskih proizvoda, a pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić je istakao da resorno ministarstvo pruža podršku podizanju nivoa kvaliteta pšenice, ali da ove mogućnosti nisu dovoljno iskorišćene.

Poslednjeg dana sajma, 14. oktobra, predviđeno je održavanje velikog školskog časa za početnike u pekarstvu „Pšenica, pekarstvo i mlinarstvo na dlanu“ koje će okupiti oko 200 učenika prehrambneih smerova srednjih škola i mnoge druge. Stručnjaci iz ove delatnosti će uz demonstraciju pokušati da približe slušaocima osnovne postulate pekarske i mlinarske proizvodnje.

Izvor: Dnevnik

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica