Međunarodna gastronomska manifestacija “Dani mađarske kuhinje”, održava se druge nedelje oktobra u Skorenovcu, nedaleko od Kovina.
U blizini Beograda, mesna zajednica Skorenovac organizuje za sve ljubitelje mađarske kuhinje veliki izbor specijaliteta iz ovih krajeva.
Kao i svake godine, tu posetioce očekuje veliki broj izlagača na čijim se štandovima mogu naći gulaš od jelena ili divlje svinje, sarmice od mlevene svinjetine, kao i različiti domaći suhomesnati proizvodi, od kojih je najpoznatiji skorenovačka čajna kobasica.
Pored svih gurmanskih specijaliteta sa mesom, sladokusce očekuju se i raznovrsne poslastice od maka, oraha i višanja, a za one koji to još nisu probali, ima će priliku da okuse i neobičnu, kako joj ime kaže, čipkanu krofnu.
Posetioci će biti u prilici i da uživaju u lepim i nasmejanim devojkama u mađarskoj nacinalnoj nošnji, ali i pristupačnim cenama tokom celog dana održavanja manifestacije.