Fiskalna kasa na pijaci? EVO šta kaže trgovac, a šta KUPCI!

Fiskalna kasa na pijaci? EVO šta kaže trgovac, a šta KUPCI!

Pojedini trgovci na pijacama rešili su da olakšaju svojim mušterijama plaćanje. Jedan od njih uveo je fiskalnu kasu, pa kupci mogu da plate kao i do sada kešom, ali i platnim karticama. Ne smo da fiskalna kasa olakšava plaćanje, već itekako podiže promet, pa se ispostavilo da je ovo sjajna poslovna odluka.

Kako kaže naš sagovornik koji se trgovinom bavi na pijaci na Novom Beogradu, ovakav način plaćanja je danas realnost, a svakako će biti i u budućnosti, pa su mušterije prijatno iznenađene i odlično reaguju na mogućnost plaćanja karticama. Osim toga, primetio je da mu je zbog ove odluke promet porastao za oko 20%.

Kako nam je objasnio, mnogi još uvek ne znaju da mogu da plate karticama, ali se informacije ipak šire. Za ovih osam meseci koliko imaju fiskalnu kasu, prezadovoljni su prometom. Plaćanje je brzo, a trgovac ne mora da brine o sitnom novcu prilikom vraćanja kusura, pa je ovaj vid plaćanja komforan za obe strane.

Kasu je nabavio preko poljoprivrednog gazdinstva, procedura nije komplikovana, a nema ni dodatne papirologije koja prati rad preduzetnika/firmi. Na novobeogradskoj pijaci postoje trenutno dve fiskalne kase. Ostaje da vidimo da li će ovu dobru poslovnu odluku ,,prepisati” i ostali trgovci.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica