Jeste li za nešto slatko? Ovih 8 dragulja organske proizvodnje će vam pomoći da poboljšate zdravlje i smanjite unos šećera u organizam.
Voće sadrži vitamine, minerale i antioksidanse pomoću kojih se telo hidrira i obezbeđuje dovoljnu količinu ugljenih hidrata koji mogu da utole glad.
Možda vas zanima
Dobra zarada se krije i u malim teglama
20/03/2019
Ako trenutno vodite računa o količini unosa šećera, preporučujemo vam nekoliko namirnica koje bez krivice možete da konzumirate.
1. Jagode
Jagode su uvek odličan izbor kada je u pitanju voće koje sadrži malo šećera. Šolja jagoda sadrži oko 7 grama šećera i malo više od preporučene dnevne količine vitamina C.
2. Grejpfrut
Najbolji način da kontrolišete količinu šećera koju unosite je preko kontrole porcija. Grejp je odlično rešenje ako želite da smanjite unos šećera. Dovoljno je pojesti samo polovinu ove voćke koja sadrži oko 8 grama šećera.
3. Maline
Maline sadrže jako malo šećera, iako odaju ukus veoma slatkog voća. Jedna šolja malina sadrži svega 5 grama šećera i 8 grama ugljenih hidrata, tako da će vas držati sitim duže od drugog voća.
4. Avokado
Iako vam se možda ovo voće ne nalazi na vrhu liste kada idete u kupovinu, ova namirnica sadrži samo gram šećera. Pored toga što nema veliku količinu šećera, sadrži korisne biljne masti i ugljene hidrate.
5. Jabuke
Ako bolujete od dijabetesa ili brinete kako voće utiče na nivo šećera u krvi, promenite način na koji konzumirate voće. Dok jedna cela jabuka sadrži 19 grama šećera, šolja nezaslađenog soka od jabuke ima 24 grama šećera.
6. Breskve
Kada žudite za slatkišima, zdravije rešenje za vas je breskva. Ova sočna voćka sadrži oko 13 grama šećera.
7. Kupine
Kupine spadaju u kategoriju voća sa mnogo hranljivih vrednosti. Jedna šolja kupina sadrži 7 grama šećera, 8 grama vlakana i dva grama proteina.
8. Pomorandže
Kao kod jabuka, zdravije je da je pojedete celu, nego da popijete njen sok. Jedna pomorandža sadrži oko 12 grama šećera i više od preporučene količine vitamina C. Šolja nezaslađenog soka sadrži dvostruko više šećera, a dvostruko manju količinu vlakana.
Komentari