Na internacionalnom sajmu hrane i pića Interfood and drink 2018. u Sofiji predstavila se i vinarija sa juga Italije iz Apulije – Antica Masseria Jorche.
Emanuela zajedno sa sestrom Dalilom, predstavnica je pete generacije porodičnog posla.
Možda vas zanima
Kako se suzbija bela trulež grožđa
29/07/2020
„Proizvodimo vino Primitivo, tipično za jug Italije. Ovde su izložena gotovo sva vina iz naše ponude. Kompaniju poslednjih pet godina vodimo moja sestra i ja, prihvatile smo stari porodični biznis“, izjavila je za Agromediju Emanuela Gianfreda.
Imali smo priliku da probamo ovo vrhunsko vino iz Italije i to ono koje vlasnica vinarije posebno izdvaja.
„Moje omiljeno vino je Primitivo di Manduria, dolazi iz veoma starog vinograda koji se nalazi u neposrednoj blizini Jonskog mora. Zahvaljujući morskom vazduhu, ovo vino je veoma zdravo i specifičnog ukusa sa pomalo slanim notama“, objasnila je Emanuela Gianfreda.
Na sajmu hrane i pića u Sofiji predstavljeno 17 kompanija iz Italije
Apulija zauzima „štiklu apeninske čizme“. Najjužnija je i najistočnija regija Italije i postala je poznata po drevnim tradicijama, čistom moru, ukusnoj kuhinji i vrlo dobrim vinima. Vino kuće Jorka sa ovog područja distribuira se širom sveta od istoka do zapada, a u zemljama našeg regiona za sada moguće ga je pronaći jedino u Rumuniji.
Sagovornica:
Emanuela Gianfreda, etnolog i vlasnica vinarije Antica Masseria Jorche
Komentari