Zimnica Ane Nikodijević, privlači i one koji nisu ljubitelji ovih tradicionalnih proizvoda. Kako ova vredna domaćica iz mesta Ovsište kaže, tajna je u ambalaži i estetskom izgledu tegle kojoj poklanja posebnu pažnju.
„Ovo je tegla presovane paprike sa belim lukom, ali da bi ona bila zanimljivija i da bi privukla kupce, u nju dodajem rezbarenu jabuku ili tikvicu, tako lepu teglu mnoge domaćice dugo drže na polici i prosto im je žao da je otvore“, objasnila je svoj mali trik Ana Nikodijević.
Možda vas zanima
Šta je “paradajz za slatko” i kako se gaji?
Kako je nastao neobičan miks voća i povrća u istoj tegli?
„Vodila sam se receptima po kojima je radila moja nana, ona je nekada znala da stavlja u buriće i voće i povrće, možda nisam volela sve da jedem, ali se dobro sećam da se to nekada radilo. Jedno veče sam rešila da to pretočim u moju teglu, i to je bilo jako zanimljivo, taj fruktozni šećer koji je u voću daje zaista posebnu notu“, odgovorila je Ana.
Ona već sada teško izlazi na kraj sa svim porudžbinama.
„U problemu sam jer potražnja prevazliazi moje mogućnosti, jer ovo je zaista domaća radinost i ukoliko budem želela da povećam količinu proizvoda plašim se da to može da postane industrijska proizvodnja. Uvek ću se truditi da ispoštujem stare mušterije i samo za njih će biti „Anina“ zimnica”, rekla je Ana i dodala da:
“Kada čovek radi ono što voli i za ljude koje voli, od toga se dalje ne može“.
I zaista je tako, kada se radi iz ljubavi sve je lakše, a Ana kaže da joj je povratna informacija od kupaca mnogo vrednija od novca.
Sagovornica:
Ana Nikodijević, domaćica
Komentari