Crtanje na čokoladi – nova umetnost u poslastičarstvu!

Crtanje na čokoladi – nova umetnost u poslastičarstvu!

Proizvodi „Ukus ljubavi“ su napravljeni od sastojka koji svi volimo – čokolade. Bele i crne čokoladne praline nalaze se u predivnom pakovanju, ručno oslikanom, a onda smo saznali da je čak i kutija od čokolade.

Jovana Aćimović je po zanimanju ekonomista, a svoj život je iz korena promenila kada je odlučila da posao u kancelariji zameni sa onim što zaista voli – kreativnim stvaranjem. Upustila se u avanturu i ušla u konditorski svet, u kojem nikada ranije nije bila. Njena ideja je bila da napravi proizvod od čokolade koji će imati i kutiju od čokolade, a koja će biti ukrašena i iscrtana – čokoladom.  

„Sve je od čokolada, sve je ručno iscrtavano, bez modli i šablona. Svaka kutija se radi na poseban način i svaka je unikatna. Radi se isključivo po porudžbini i svaka je visoko personalizovana. Radi se za osobu kojoj je namenjena i uvek, baš uvek je svaka posebna“, objasnila nam je Jovana Aćimović ispred brenda Ukus ljubavi.

Jovana već 3 godine radi sa čokoladom i to je bila ljubav na prvi pogled. Kako joj je otac građevinac, ona je imala potrebu da sagradi nešto, da ne bude samo obična čokolada i tako su počeli da nastaju razni oblici, poput mini klavira ili Teslin radio aparat, koji je poklonila svom ocu, velikom poštovaocu Teslinog lika i dela.

Crtanje na čokoladi - nova umetnost u poslastičarstvu! - ©Agromedia

Ona nam je otkrila da sama pravi alat za oslikavanje čokoladnih kutija, jer u našoj zemlji to nema gde da kupi. „Da bi mogli nešto da uradite morate da se snađete, da nabavite svoj alat ili – da ga napravite. Tako sam ja napravila četkicu koju mogu da sterilišem da bih mogla da radim sa njom na čokoladi, jer prosto, čokolada zahteva sterilne uslove, ali zato uz mnogo ljubavi – mnogo i pruža!“, objasnila nam je naša sagovornica.

Postoji izreka da je komfor zona gde snovi umiru. Trebalo je hrabrosti napustiti siguran posao u kancelariji od 9h do 17h i pratiti svoje snove bez ikakve garancije uspeha, kao što je Jovana uradila. Ona je tek nakon nekog vremena otvorila firmu. Do tada je morala da radi na upoznavanju čokolade kao materijala za rad, proizvoda, procesa, tržišta…

Kako sama kaže, ljudi dolaze sa različitim zahtevima, ali baš te želje guraju je napred, pa je tako imala priliku da oslika kutiju sa likom deteta, a na osnovu fotografije, što je bio veliki izazov za tehniku crtanja čokoladom.

Crtanje na čokoladi - nova umetnost u poslastičarstvu! - ©Agromedia


Crtanje čokoladom na čokoladi nije ni malo lako, ali kako Jovana kaže, koliko joj ljubavi daje – čokolada joj bar tri puta vraća, a emocije koji ljudi pokazuju su neverovatne.

Sagovornica:
Jovana Aćimović, Ukus Ljubavi

 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica