Poslastičarka Jelisaveta Babović Milosavljević iz Gukoša kod Ljiga svoju prvu tortu napravila je sa samo 13 godina i od tada uživa u ovom poslu. Pored toga ona je i super mama. Pa u toku dana čuva svoja dva mališana, a noću postaje kulinarski ekspert u pravljenju najrazličitijih torti i kolača.
„Uglavnom ja noću radim, preko dana dok su u vrtiću završavam druge kućne poslove, posle se bavim njima i dok spavaju pravim torte i kolače. Naravno, kad god može tata ih čuva“, rekla je Jelisaveta Babović Milosavljević.
Možda vas zanima
Sama je učila da pravi torte i kolače, čuva čak i svesku gde je kao dete pisala recept za palačinke. Najkomplikovanija torta koju je napravila je upravo ta koju je umesila sa samo 13 godina. Korice su se sušile i po sat i po vremena, a i danas me žene pitaju kako se prave“, objasnila je Jelisaveta.
Život u selu nikada ne bi menjala za život u gradu, kako zbog svog tako i zbog zdravlja svoje dece. Dobar glas daleko se čuje, tako da kupci uglavnom sami dolaze do torti i kolača koje Jelisaveta pravi.
„Nikada ne bih mogla da živim u gradu. Imam svoju baštu, svoju kokošku, dvorište, hranim decu zdravo, a ništa ne zaostajem za gradskim devojkama“, zaključila je Jelisaveta.
Sagovornica: Jelisaveta Babović Milosavljević, poslastičarka
Komentari