Salate u plastenicima opstaju u toku cele sezone. Zelena salata se ne kiseli, ali radič da. Vladimir Milutinović pokazuje kako izgleda pala rosa i još neke vrste ove biljke.
Radič je biljka koja je nešto između zelene salate i kupusa.
Možda vas zanima
„Interesantna stvar kod ove biljke je da su listovi izuzetno dobrog i kvalitetnog ukusa, ali imaju i određenu dozu gorčine sve do zimskih meseci. Koristi se sirova ali i termički obrađena, moguće je i konzervirati“, istakao je Vladimir.
Radič je u zimnici pogodan za šarenu salatu, a kiseli se poput kupusa.
„Za zimnicu je idealan za šarenu salatu, ali moguće ga je kiseliti isto kao i kupus i praviti različita jela. Ovo je pala rosa sa crvenim listovima, a postoji i beli i druge vrste radiča“, rekao je Vlkadimir i dodao:
„Cikorije su takođe vrsta radiča drugačije forme, mogu da se skladište i konzerviraju, takođe imaju gorak i po malo ljutkast ukus, glavice su izdužene i pogodne za ukrašavanje drugih jela“.
Za kiseljenje je ipak najbolji kupus. Ako kiselimo crveni ili šareni kupus važno je znati da tokom konzerviranja boja nestaje.
Komentari