Raznovrsnija i bogatija bila je ponuda povrća tokom čitavog meseca, a prednjačili su mladi kupus, zelena salata, mladi luk i mladi krompir posebno u poslednjih desetak dana.
Možda vas zanima
U ponudi povrća su tokom aprila bili najzastupljeniji krompir, šargarepa, crni luk, beli luk, praziluk, zelen, mladi kupus, paškanat, peršun korenaš, spanać, mladi crni luk, mladi beli luk, rotkvica i zelena salata. U poslednjih desetak dana je zabeležena značajno bolja ponuda mladog krompira.
Obimnija je bila ponuda tikvice, paradajza, krastavca salatara, paprike, karfiola, brokoli i patlidžana u odnosu na mart.
Veleprodajna cena krompira je varirala od 30 do 40 din/kg, dok je u maloprodaji dominirao iznos od 50 din/kg.
Za mladi krompir su kupci na kvantašima trebali da izdvoje od 90 do 180 din/kg, dok je na zelenim pijacama dominirao iznos od 150 din/kg.
Cena mladog kupusa je na kvantašima iznosila najčešće 35 din/kg. Na zelenim pijacama je dominirao iznos od 60 din/kg.
Prodaja crnog luka se na kvantašima odvijala po ceni od 30 din/kg, dok je na zelenim pijacama dominirala cena od 50 din/kg.
Bolja ponuda krastavca salatara evidentirana je u odnosu na mart, ali to nije uticalo na promenu cene. U veleprodaji je varirala od 100 do 150 din/kg, dok se na zelenim pijacama mogao pazariti najčešće po ceni od 140 do 200 din/kg.
Bolja je takođe bila i ponuda paradajza proteklog meseca, ali je cena ovog prizvoda bila nepromenjena. Na kvantašima se mogao pazariti po ceni od 140 do 160 din/kg, dok je na zelenim pijacama dominirao iznos od 200 din/kg.
Prodajna cena paprike bila je aa kvantašima najčešće od 180 do 240 din/kg, dok se na zelenim pijacama kao i tokom marta mogla pazariti po dominantnoj ceni od 300 din/kg.
Dominantna cena šargarepe je na kvantaškim pijacama proteklog meseca iznosila 40 din/kg. Na zelenim pijacama je dominirao iznos od 50 din/kg.
Ponuda spanaća bila je dosta dobra čitavog meseca. Veleprodajna cena je varirala od 70 do 80 din/kg, dok je na zelenim pijacama cena najčešće varirala u intervalu od 100 do 120 din/kg.
Izvor: STIPS
Komentari