Za Badnje veče na trpezi vojvođanskih Slovaka nalaze se jednostavna, ali uglavnom mrsna jela. Jedno od njih je „kapusnica“ – čorba od kiselog kupusa, koja može biti posna ili sa domaćim slovačkim kobasicama, a koja je odlična za hladne jesenje i zimske dane.
Recept za čorbu sa nama je podelila Ana Pavela iz Padine.
Možda vas zanima
Čorba „kapusnica“
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
mala kašika ulja
jedna kašičica aleve paprike, so, biber, vegeta i lovorov list
½ glavice kiselog kupusa
½ kg dimljene domaće kobasice
kuvan paradajz po želji
Priprema:
U loncu na ulju izdinstati luk sa alevom paprikom, dodati sve ostale sastojke, preliti sa 4l vode i kuvati otprilike dva sata na tihoj vatri. Po želji može da se stavi i zaprška, a gustinu možete podesiti prema svom ukusu.
Prijatno!
Komentari